Financování vysokých škol : bez peněz do školy nelez - Bohatová, Vladimíra
Tento článek je věnován problematice financování vysokých škol. Zdá se, že na vysokých školách musí být zavedeno školné, které však musí mít jasný charakter pouhého příspěvku na studium, aby se stát nevyvázal z povinností, které vůči studiu má. Autorka uvádí i příklady řešení této problematiky v zahraničí.