Financování neziskových organizací - Cysař, Stanislav
Do skupiny nestátních neziskových organizací zahrnujeme především občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti a nadace a nadační fondy. Existují ještě další typy organizací z této skupiny, ale z hlediska výkladu o způsobech financování se autor omezuje na tyto tři typy.