Financování krajů a obcí - Komárková, Karla
K 31.12.2002 zanikly okresní úřady a tím vyvrcholila druhá část reformy územní veřejné správy. Správní činnosti a zřizovatelské funkce vykonávané do tohoto data okresními úřady přešly od 1.1.2003 do působnosti krajů a obcí. Autorka předkládá čtenářům stručnou rekapitulaci toho, co vše přešlo v rámci druhé fáze reformy územní veřejné správy do kompetence krajů a obcí a to s důrazem na oblast financování, finančních vztahů rozpočtů obcí a krajů ke státnímu rozpočtu a vlastních příjmů obcí a krajů.