Financování krajů : samosprávné a nesvéprávné - Blažek, Petr, 1968- (2001)
Sociální demokracie krajům příliš nepřeje, protože je v nich slabá. Klaus (resp. ODS) se zase bojí, aby mu hejtmani nepřerostli přes hlavu. Na takovém pozadí se rozehrává partie o financování krajů. Teoreticky jde o desítky miliard, ve skutečnosti však prý jen o pár drobných. Zajímavé informace o tomto důležitém tématu přináší článek P. Blažka.
Keywords: rozpočtová politika; územní samospráva; kraje; budgetary policy; regional administration; regions; Česko; Czechia