Existuje normativní logika? - Krecht, Jaroslav
Právnické myšlení je považováno za přesné a logické obdobně jako jsou přesné a logické myšlenkové pochody v matematice. V souvislosti s tím vzniká otázka, zda pro tento způsob myšlení platí přesná pravidla, jimiž se řídí a v případě, že ano, zda se tato pravidla nějak odchylují od obecných pravidel logického myšlení. Jinými slovy řečeno, zda existuje specifická právnická či normativní logika.