Evropské standardy : ochrana osobních údajů - Maštalka, Jiří (1999)
Součástí evropské integrace i jednotného vnitřního trhu je také zajištění volného toku osobních údajů. Současně musí být garantován určitý standard ochrany těchto informací tak, aby korespondoval s Evropskou úmluvou o ochraně lidských práv a základních svobod.
Keywords: Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms -- (1950 listopad 4.); ochrana lidských práv; ochrana osobních údajů; evropské právo; harmonizace práva; human rights protection; personal data protection; European law; harmonization of laws; země Evropské unie; Česko; European Union countries; Czechia