Evropské principy veřejné správy - Trnka, Daniel, 1974- (2000)
Tento příspěvek vychází z oficiálního dokumentu programu SIGMA "European Principles for Public Administration - SIGMA Papers: No 27", publikovaného v listopadu 1999. Klade si za cíl podrobně identifikovat standardy, které by měly splňovat systémy veřejné správy zemí usilujících o vstup do Evropské unie a které by jim měly napomoci uvést své správní systémy do souladu se systémy členských států EU.
Keywords: Evropská unie; veřejná správa; evropská integrace; politiky Evropské unie; public administration; European integration; European policies; země Evropské unie; European Union countries