Euro se stává světovou měnou - Sokolovský, Zbyněk (2001)
Tradice dávat každému roku zvláštní motto je v Evropě spíše neznámá. V Číně naopak je to tradice prastará a velmi důležitá. Nynější čínský rok je rokem hada. Také pro obyvatele EU by nebyl had až tak scestný, protože euro, zrovna jako had, nepožívá u občanů některých států eurozóny naprostou náklonnost. A kromě toho pohyb eura - přinejmenším na devizovém trhu - měl v sobě docela něco hadovitého. O euru - společné měně Evropské unie - a o jeho perspektivách píše ve své stati Z. Sokolovský z Dresdner Bank.
V rubrice Příloha.
Keywords: Hospodářská a měnová unie; měnová politika; euro; měnové unie; monetary policy; monetary unions; euro