Etika jako strategie úspěchu - Palazzo, B.
V diskusích o podnikové etice zaznívá často názor, že etika nemá v tvrdé konkurenci hospodářského života místo. Avšak dnešní podniky nepracují v sociálním vakuu, ale jsou se společností vázány spletí norem, představ a idejí. Nedbat jich je nejen neetické, ale i kontraproduktivní. Etika je součástí strategie úspěšnosti, proto patří k hlavním úkolům managementu řídit etiku. Autor článku vychází z rozdílného pojetí etiky na obou stranách Atlantiku a uvádí několik tipů z praxe, jak postupovat v duchu amerického hesla "good ethic, good business".