Energetika v USA : jádro levnější než uhlí - Ginterová-Richterová, Monika
Výrobní náklady amerických jaderných elektráren činí nyní v průměru 1,83 centu za kilowathodinu. V tepelných elektrárnách je to 2,07 centu/kWh. Americká jaderná lobby očekává od Bushovy administrativy větší vstřícnost, poněvadž spotřeba elektřiny v USA bude výhledově stále stoupat. Třetí (alternativní) cesta v pokrytí vysokých energetických potřeb, jak se dnes jeví, neexistuje.