Elektronický obchod : Směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2000/31/ES - Hrádek, Jiří, 1978-
Vývoj moderních komunikačních prostředků donutil Evropskou unii zabývat se vážněji elektronickým obchodováním. Bylo to nutné, chtěla-li evropská ekonomika zůstat konkurenceschopnou ve srovnání se Spojenými státy či zeměmi jihovýchodní Asie, kde vývoj nabral opravdu vysokého tempa. Směrnice o elektronickém obchodu, o níž je tento příspěvek, probírá její jednotlivá ustanovení, přibližuje důležité otázky jako např. zásadu předchozího vyloučení (resp. povolování přístupu), spamming, uzavírání smluv přes internet, catching, hosting a pod.