Elektronické bankovnictví : šifrované nákupy - Wawrosz, Petr, 1968-
Internet se stále více využívá nejen jako zdroj informací, ale i jako nástroj, jehož prostřednictvím lze nakupovat a prodávat zboží. Určitá rizika však zůstávají při placení. Odstranit je se snaží různé bezpečnostní systémy a protokoly. Při placení za zboží se nejčastěji využívají dvě metody: zaslání zboží na dobírku do sídla zákazníka nebo zákazník sdělí prostřednictvím internetu své osobní údaje a číslo své platební karty. V tomto druhém případě však hrozí nebezpečí zneužití osobních údajů třetími osobami. Jaké jsou možnosti ochrany?.