Ekonomie zdravotní péče - osobní zdravotní účty - Holman, Robert, 1953-
Článek se zaměřuje na problematiku nákladů v poskytování zdravotní péče. Rozebírají se dva rozdílné přístupy ve financování zdravotní péče: zdravotní pojištění a zdravotní spoření na zvláštní zdravotní účty občanů. Jsou zde popsány a srovnávány tři rozdílné existující systémy zdravotních účtů: Singapurský, USA a Jihoafrické republiky. Podrobnosti najdete v tomto článku.