Ekologie a ekonomika - dvě strany jedné mince? - Tabach, Arnošt, 1950-2007 (2001)
Ekonomika a environmentalismus jsou u nás témata silně kontroverzní. Tato stať přináší hlavní myšlenky z rozpravy odborníků s různými přístupy v dané oblasti a to v souvislosti s otázkou, zda environmentalismus představuje rozumnou politiku nebo je dalším pokusem o omezování svobody člověka.
Keywords: environmentalismus; environmentální politika; environmentální ekonomie; globální problémy životního prostředí; udržitelný rozvoj; environmentalism; environmental policy; environmental economics; global environmental change; sustainable development