Ekologické daně : ozelenění rozpočtu - Chmelík, Tomáš
Ekologická daňová reforma ochrání nejen životní prostředí, ale také pracovní místa. Tržní mechanismus efektivně funguje pouze u statků, u nichž lze jasně definovat vlastnické vztahy a u kterých nedochází k selhávání trhu. Statky životního prostředí tyto podmínky nesplňují, a tak při jejich využívání tržní mechanismus zákonitě selhává. O problematice ekologických daní si přečtěte v článku T. Chmelíka.