Ekologické daně - ekologická realita i v ČR? - Brůhová Foltýnová, Hana, 1976-
Ekologické daně začínají být ve vyspělých zemích stále oblíbenějším nástrojem politiky životního prostředí, i když jejich výnosy dosahují pouze několika procent celkových daňových výnosů. Stále populárnější jsou ekologické daně v souvislosti s ekologickou daňovou reformou. Autorka tohoto článku se zaměřila na uvedené téma a předkládá čtenářům rozbor dané problematiky, stručné mezinárodní srovnání a další informace.