Efektivnost měnové a fiskální politiky a determinace nominálního rovnovážného kurzu - Stavrev, Emil (2000)
Cílem této studie je odhadnout relativně malý makroekonomický model v kontinuálním čase, který by později bylo možné používat k určení dopadu politických parametrů na rovnovážný měnový kurz koruny a rovněž k předpovědi hodnot nominálního měnového kurzu a ke studování efektivnosti měnové a fiskální politiky v podmínkách České republiky.
Keywords: fiskální politika; měnová politika; devizové kurzy; makroekonomické modely; fiscal policy; monetary policy; foreign exchange rates; macroeconomic models; Česko; Czechia