Dynamika a prognostika účinnosti trestněprávních systémů - Musil, Stanislav
Autor předkládá čtenářům tzv. kriminologickou statistiku jako kombinaci matematických, statistických a kriminologických principů. Nelze ji směšovat se statistikou kriminální. Kriminologická statistika se však může stát velmi účinným nástrojem poznání, zejména pokud jde o vybudování předpokladů pro regulaci a prevenci kriminality, a to včetně hodnocení její dynamiky a prognóz vývoje.