Dostali jste se do úpadku? Zkuste to řešit vyrovnáním! - Pražák, Zbyněk, 1951-
Dlužník, který je v úpadku, tedy u něhož jsou dány podmínky pro prohlášení konkurzu, může ještě před podáním návrhu na prohlášení konkurzu navrhnout jinou alternativu - vyrovnání. Institut vyrovnání odstraňuje některá negativa konkurzního řízení a podtrhuje skutečnou snahu dlužníka vyrovnat se s úpadkem a se svými věřiteli. Bližší výklad problematiky podává autor v tomto článku.