Domáčtí zaměstnanci - Zrutský, Jaromír
Specifickým druhem pracovního poměru je pracovní poměr domáckých zaměstnanců. Odlišnosti pracovního poměru domáckých zaměstnanců upravuje paragraf 267 odst. 2 a 3 zákoníku práce a vybraná ustanovení některých dalších právních předpisů, např. zákona o mzdě a odměně za pracovní pohotovost a o průměrném výdělku, či nařízení vlády o minimální mzdě.