Dojde k obnovení "knihovního tělesa"? - Pešl, Ivan (1999)
Z hlediska zajištění práva i oceňování nemovitostí má knihovní těleso zřejmě větší význam než jednotlivé parcely, z nichž se skládá. Knihovní těleso je pojmem bývalé pozemkové knihy. Bylo souborem nemovitostí (vyjádřených parcelami) zapsaných v části A knihovní vložky - v tzv. listu statkové podstaty (A I byl list parcel, A II pak list zachycující změny údajů o parcelách - označení, slučování, dělení..).
Keywords: oceňování nemovitostí; katastr nemovitostí; pozemkové knihy; vlastnické právo; real property valuation; cadastres; land records; right of property