Dlouhodobý vývoj, současnost a výhledy bytové výstavby - Anderle, Alois, 1933- (2000)
Autor se zabývá problematikou bydlení v ČR. Dospívá ke konstatování, že v celé řadě parametrů je na tom sektor bydlení špatně, a to již po dlouhou dobu. Prakticky po celé poválečné období docházelo k zaostávání v kvalitě bytové výstavby, reprodukce fondů bydlení byla neefektivní. Neexistovala trvalejší koncepce bytové politiky. K uspokojení potřeby domácností je třeba zabezpečit v letech 2001 až 2020 bytovou výstavbu 48000 až 53000 bytů ročně. Takové jsou rámce bytových potřeb, před kterými stojíme.
Keywords: bytová výstavba; bytová politika; bydlení; housing construction; housing policy; housing; Česko; Czechia