Diskuse : povinné pojištění vkladů : bezpečně i v bance - Chvojka, Petr, 1937-
Připravovaná novela zákona o bankách sice nepřináší podstatnou změnu vlastního principu povinného pojištění chránícího příslušná depozita v bankách, sám tento princip však stojí za zamyšlení. Múže například vytvářet prostor pro morální hazard. Článek o některých aspektech povinného pojištění vkladů z pera hlavního ekonoma ČSOB.