Diskuse : nezávislost centrální banky : nevracejme se o dvě stě let zpět - Hampl, Mojmír, 1975-
Jednou z nejožehavějších otázek měnové politiky je způsob emise peněz. Zabýval se jí i článek Nezávislou centrální banku nepotřebujeme (Ekonom č. 36), jehož autor fakticky navrhl přenést emisní pravomoci z centrální banky na vládu. Dnes přinášíme reakci pracovníka České národní banky.