Demografie v praxi : bilance stěhování mezi Českou republikou a Slovenskem - Anderle, Alois, 1933-; Srb, Vladimír, 1917-2006 (2000)
Od roku 1950, kdy začala statistika vnitřního stěhování, do konce roku 1989 získaly české země migrací ze Slovenska 231 238 obyvatel. Více konkrétních údajů uvádějí autoři ve svém příspěvku.
Keywords: demografická statistika; migrace obyvatelstva; obyvatelstvo; vital statistics; migration; population; Česko; Slovensko; Czechia; Slovakia