Demografie v praxi : bilance stěhování mezi Českou republikou a Slovenskem - Anderle, Alois, 1933-
Od roku 1950, kdy začala statistika vnitřního stěhování, do konce roku 1989 získaly české země migrací ze Slovenska 231 238 obyvatel. Více konkrétních údajů uvádějí autoři ve svém příspěvku.