Dějiny proti ideologiím : práva a povinnosti státu - Krejčí, Oskar, 1948-
Zásadní stanoviska v teorii vyjadřují jen tendenci myšlení - ne nalezení pravdy. Pravda jako neuzavřené kolektivní poznání si z velkých koncepcí vybírá jen odrazové můstky k hledání - politici ale celé své programy. Dějiny jsou neuzavřené. Demokracie není řešením - je pouze cestou, vhodným prostředím pro hledání dočasných postupů.