Daně penze neuživí : studie OECD o důchodové reformě - Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (2001)
Druhým pilířem důchodového systému by podle OECD měly být soukromé penzijní fondy s povinnou účastí. Příspěvek by měl tvořit nejméně 4-6 procent mzdy. To se konstatuje ve studii OECD o důchodové reformě. Podrobnější údaje přináší tato stať.
Keywords: důchodové pojištění; důchodové systémy; penzijní fondy; důchodové reformy; pension insurance; pension systems; pension funds; pension reforms