Členové zastupitelstev obcí : odměňování a některé jiné nároky spojené s výkonem funkce - Chládková, Alena
Ve Sbírce zákonů vyšlo letos pod číslem 37/2003 Sb. nařízení vlády o odměnách za výkon funkce členům zastupitelstev. Nařízení nahrazuje dosavadní nařízení vlády č. 358/2000 Sb., o odměnách za výkon funkce členům zastupitelstev ve znění pozdějších předpisů, které bylo novým nařízením vlády zrušeno. Měsíční odměny podle tohoto nařízení se poskytly poprvé za měsíc leden 2003. Cílem tohoto článku podle jeho autorky je uvést souhrnné informace o uvedené problematice, které jsou zpracovány dle právních předpisů platných v současné době.