Činnost ústavních orgánů za krizových situací - Vaníček, Jiří, 1973- (2001)
Za krizových situací je kladen důraz na činnost výkonných složek státu. Jejich akceschopnost je rozhodující pro úspěšné zvládnutí a překonání krizového období a pro zmírnění nepříznivých (škodlivých) následků. Za krizových situací je proto důležitá činnost orgánů veřejné moci, jejichž postavení a činnost upravují Ústava, ústavní zákony a další zákonné a podzákonné předpisy. Analýzu zaměřenou na tuto problematiku a její závěry si můžete přečíst v této odborné stati.
Keywords: krizový management; obrana státu; bezpečnostní politika; crisis management; state defence; security policy; Česko; Czechia