Činnost ústavních orgánů za krizových situací - Vaníček, Jiří, 1973-
Za krizových situací je kladen důraz na činnost výkonných složek státu. Jejich akceschopnost je rozhodující pro úspěšné zvládnutí a překonání krizového období a pro zmírnění nepříznivých (škodlivých) následků. Za krizových situací je proto důležitá činnost orgánů veřejné moci, jejichž postavení a činnost upravují Ústava, ústavní zákony a další zákonné a podzákonné předpisy. Analýzu zaměřenou na tuto problematiku a její závěry si můžete přečíst v této odborné stati.