Český pojistný trh před vstupem do Evropské unie - Čejková, Viktória, 1937-
Ve svém článku autoři uvádějí fungování pojistného trhu, ukazatele jeho úrovně a jeho regulaci. Dále charakterizují pojistný trh v Evropě, porovnávají český a evropský pojistný trh, zmiňují Evropský pojišťovací výbor a dotýkají se otázky harmonizace českého a evropského pojišťovnictví.