Corporate governance : pokušení trvá - Bautzová, Libuše, 1957- (2001)
Termín "corporate governance" se často překládá (ne příliš přesně) jako "riziko správy akciových společností" a týká se vlastně dobrých postupů a vztahů při řízení firem. Jak si v této oblasti stojí české firmy? Většina právníků mezinárodních firem radí svým klientům, pokud chtějí právně ošetřit své podnikatelské aktivity v ČR: "Smlouvy podle českého práva? Ani náhodou." Pro úroveň českého corporate governance je to docela výmluvné, leč nikterak lichotivé hodnocení. Podaří se je změnit?.
Keywords: akciové společnosti; manažerská etika; podnikový management; joint-stock companies; business ethics; industrial management