Corporate governance : Cadbury podpořil reformy - Fiala, Zbyněk, 1946- (2002)
Sir Adrian Cadbury, velký guru u nás zatím málo oblíbené disciplíny corporate governance, přijel do Prahy zahájit tříletý česko-britský program prosazování evropských pravidel správa a řízení společností. Všude se urychluje snaha o prosazení takových principů správy a řízení společností (corporate governance), které by umožnily nezávislý dohled nad chováním managementu.
Keywords: obchodní společnosti; podnikový management; obchodní společnosti; industrial management; Česko; Czechia