Co patří nám všem aneb stát jako vlastník - Rubeš, Pavel, 1978-
Je majetek státu dobře chráněn? Se kterými státními úředníky můžete uzavírat smlouvy? Víte, že i na stát jako vlastníka se vztahuje Listina základních práv a svobod a další zákony, jako např. občanský zákoník, obchodní zákoník, předpisy z oblasti životního prostředí..? Pokud ovšem zákon o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích (z. č. 219/2000 Sb.) neobsahuje svá vlastní, speciální pravidla. Více se dozvíte z tohoto článku.