Co dnešní internet neumí? - Donát, Jiří, 1963-
Uživatelé pavučiny (www) jsou pasivní a tak se z webu ztrácí většina informací, které by do něj mohli přinést samotní uživatelé. Internet tedy dnes stojí před změnami. "Nový" internet lidem umožní volně se sdružovat do skupin s podobnými zájmy a preferencemi. Tuto funkci, která je člověku vlastní, a na které je postavena spolupráce lidí v celé jejich historii, však tento inovovaný internet poprvé zcela oprostí od hranic fyzického světa a v mnoha případech ji dokáže i zautomatizovat. To vše výrazně posune hranice lidského poznání a možností.