Celkem slušné známky z Washingtonu : transparentnost ekonomiky podle MMF - Dostálová, Ivana, 1951- (1999)
Mezinárodní měnový fond vytvořil po mexické krizi informační systém nazvaný Special Data Dissemination Standard, kterým pro zúčastněné země zavedl nový pořádek pro zveřejňování základních makroekonomických dat. ČR se k němu přihlásila vloni na jaře a, jak ukazuje nedávné hodnocení, obstála se ctí. Konkrétnější informace najdete v této stati.
Keywords: Mezinárodní měnový fond; makroekonomická analýza; informační systémy; macroeconomic analysis; information systems; Česko; Czechia