Budoucnost pozemkových úprav - Kaulich, Kamil
Pozemkové úpravy jsou nejdůležitějším nástrojem pro racionální uspořádání vlastnických vztahů k zemědělským a lesním pozemkům, a to s ohledem na potřeby krajiny. Realizace těchto úprav znamená nové cesty, rybníky, zeleň v krajině, omezení eroze, což je přínosem pro všechny, kdo v daném území žijí a jsou i podstatným nástrojem pro zlepšování stavu katastru nemovitostí při vzniku nových digitálních katastrálních map. Společenská potřeba a společný zájem na podpoře pozemkových úprav jsou zřejmé, neboť ty jsou podstatným nástrojem pro rozvoj venkova. A zdravý a úspěšný venkov, to je zdroj pro život společnosti obecně. Autor se zabývá otázkou provádění pozemkových úprav v ČR.