Britská veřejná správa : zavedená tradice a moderní komunikace - Hruda, Tomáš, 1977- (1999)
Několikavrstevný systém veřejné správy ve Velké Británii je založen na principu maximální decentralizace a subsidiarity při výkonu jednotlivých činností veřejné správy. Věci se vyřizují na té úrovni, kde je to nejefektivnější, styl práce úředníků je spojen s moderní komunikační technikou a s počítači. Města dbají na svou mediální prezentaci, včetně vlastních webových stránek.
Keywords: veřejná správa; místní správa; public administration; local government; Velká Británie; Great Britain