Boj proti praní špinavých peněz je stále aktuální : globální směrnice proti praní špinavých peněz pro soukromé bankovnictví - Olšovský, Ludvík (2001)
O závažnosti problému praní špinavých peněz se psalo již mnohokrát. Další kapitolu "nekonečného příběhu" o tomto boji napsalo 11 předních světových bank koncem října roku 2000 přijetím zásad a postupů, jakými se má soukromé bankovnictví potýkat s praním špinavých peněz. Tento dokument vešel ve známost jako Wolfsbergské zásady (Wolfsberg Principles). Tématem tohoto článku je výše uvedená problematika.
V rubrice Téma měsíce.
Keywords: bankovnictví; praní špinavých peněz; soukromý sektor; banking; money laundering; private sector