Bilance století - Bertelmann, Karel, 1921-2003 (2001)
Autor provádí - jak sám svými slovy říká - "bilanci našeho nepříliš šťastného 20. století, jež je zároveň koncem 2. milénia." Zdá se, že na 22 stranách odborného časopisu udělal svoji bilanci, s mnoha odvolávkami na knihu Erica Hobsbawna Věk extrémů, opravdu důkladně.
Keywords: 20. století; světová politika; světové dějiny; mezinárodní vztahy; historiografie; world politics; world history; international relations; historiography