Bankomaty : mezi kartou a penězi - Blažek, Petr, 1968- (2001)
Karty lze v peníze proměnit dvěma známými způsoby: hraním a v bankomatu. Ani jeden z nich není "stoprocentní": v obou případech je třeba mít dávku štěstí. A zatímco při mariáši se lze brilantní hrou často vzepřít osudu, bankomatu jste vydáni na milost a nemilost. Článek je o bankomatech a jejich rozšíření a využití v ČR včetně mezinárodního srovnání.
Keywords: elektronické bankovnictví; bezhotovostní platební styk; platební karty; bankovnictví; Internet banking; cashless payments; payment cards; banking; Česko; Czechia