Autorský zákon : z pohledu informačních technologií - Smejkal, Vladimír, 1955-
Koncepce nového autorského zákona je širší, než tomu bylo v původním zákonu (č. 35/1965 Sb.). Zákon upravuje práva autora k jeho dílu, práva související s právem autorským, právo pořizovatele k jím pořízené databázi, práva autorů na Internetu a ochranu práv podle tohoto nového zákona a kolektivní správu práv souvisejících s právem autorským. Autor přibližuje novinky obsažené v tomto novém zákonu.