Asymetrie informací a moci : Joseph Stiglitz o selháních trhu - Stiglitz, Joseph E., 1943-
Letošní Nobelova cena za ekonomii byla udělena Georgi Akerlofovi z Kalifornské univerzity, Michalelu Spencerovi ze Stanfordské univerzity a Josephu Stiglitzovi. Ten se v tomto článku zamýšlí nad problematikou asymetrie informací v systému tržní ekonomiky a o důsledcích, které z toho plynou a o selháních trhu (které nefungují v praxi tak, jak by podle teorie měly). Více se dočtete v článku samotném.