Anatomie české recese monetárníma očima - Machala, Karel, 1967-
Recese ekonomiky je po vytvoření měnového a v souvislosti s tím i kurzového prostoru téměř u konce, což potvrzuje jedna statistika za druhou. Monetárně vyvolaná recese, tolik podobná všem svým "sestrám" v zahraničí, se chová přesně tak, jako její "příbuzné": vyvolána restrikcí, končí po jejím uvolnění.