Anatómia konkurenčnej výhody - Slávik, Štefan, 1955-
Konkurenční výhoda může vzniknout jen za příznivých interních a externích podmínek, které podléhají změnám. Tam, kde se nic nemění, kde nejsou rozdíly a odlišnosti, tam konkurenční výhoda nemůže vzniknout. Konkurenční výhoda se postupně rozvíjí a stupňuje. Konkurenční výhoda se musí dynamicky měnit, aby se prohloubila její odlišnost a chránila se před imitací. Podstata konkurenceschopnosti spočívá v určení správné míry komplementárnosti a kombinace prvků a vazeb tvořících strukturu konkurenční výhody.