Základní cíle české zahraniční politiky a lidská práva - Palouš, Martin, 1950- (1998)
Autor se pokouší odpovědět na otázky, jak je Česká republika připravena na jednání o vstup do NATO a Evropské unie, jak vnitropolitická situace na konci osmého roku politické transformace odpovídá deklarovanému základnímu zahraničněpolitickému záměru integrovat se do západoevropských bezpečnostních, politických a ekonomických struktur.
Keywords: Evropská unie; Severoatlantická aliance; zahraniční politika; lidská práva; evropská integrace; foreign policy; human rights; European integration; Česko; Czechia