Vliv událostí roku 2001 na postoje české veřejnosti k Evropské unii - Česal, Jiří, 1964-
Autor čtenáře seznamuje s výzkumy postojů veřejnosti k BSE, k problému volného pohybu obyvatelstva po vstupu ČR do Evropské unie a k rakouským protestům proti spuštění jaderné elektrárny Temelín.