Veřejný pořádek a obecně závazné vyhlášky obcí - Koudelka, Zdeněk, 1969-
Tento článek je věnován vydávání obecně závazných vyhlášek obcí především v oblasti veřejného pořádku. V této oblasti se obce snaží řešit záležitosti stanovením povinností a zákazy, ovšem mnohokrát musí tyto otázky řešit Ústavní soud v souvislosti s konfliktem moci mezi územní samosprávou a sférou státní moci. Více si přečtete v článku samotném.