Úprava platebního styku dle předpisů EU a v české legislativě - Bělohlávek, Alexander J., 1968-2024
Prof. Bělohlávek se ve svém článku zabývá právní úpravou platebního styku (především tzv. "přeshraničního platebního styku"), garancemi jeho provádění a dalšími souvisejícími otázkami. Toto již je integrální součástí norem EU. V ČR dosud právní a podnikatelská praxe takovou úpravu postrádá, proto autor přibližuje uvedenou problematiku dle úpravy EU.